Syamille Agro Farm & Resort

Syamille Agro Farm & Resort

Tuesday, March 29, 2016

MADU KELULUT SYAMILLE
Madu Kelulut 1kg: RM135Madu Kelulut 400g: RM63Madu Kelulut Kayu Manis 450g: RM90
Propolis (tablet 60 biji): RM50
Propolis (drop 5 ml): RM31


Sabun Propolis : RM21


Bee Pollen (30 g) : RM48


KEPUTUSAN TERKINI ANALISA MAKMAL MADU KELULUT SYAMILLE

Baru-baru ini Syamille Agro Farm telah menghantar sampel ke Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia untuk di analisa di makmal bagi mengetahui profil kandungan di dalam madu kelulut Syamille.

Alhamdulillah, keputusannya amat baik dan terbukti ianya amat berkhasiat untuk manusia dari sudut pemakanan dan kesihatan. Keputusan analisa makmal yang diperolehi ini juga membuktikan bahawa kandungan antioksida dalam madu lebah kelulut adalah amat tinggi berbanding spesis lebah madu biasa.


Ringkasan keputusan analisa makmal dilampirkan di sini
TESTIMONI - PESAKIT JANTUNG YANG MENGAMALKAN MADU KELULUT SYAMILLE
(26/01/2014)

Alhamdulillah…semalam kami menerima SMS di bawah dari salah seorang pengedar kami di Kuala Lumpur, maklumat untuk dikongsi bersama.

“As Salam.....testimoni terbaru dr pesakit jantung yg minum madu kelulot....Dr IJN sahkan dia dah bebas dr masalah.blockage 100%....tq hj nuri dan anak2 tahfiz an nuri....”
TESTIMONI - MADU & PROPOLIS KELULUT SYAMILLE - PESAKIT KANSER LIMFOMA TAHAP 4 SEMBUH
(09/10/2015)


MasyaAllah, Alhamdulillah.Seorang pesakit kanser limforma tahap 4 telah disahkan sembuh oleh doktor. Muhammad Ali bin Jaafar, berusia 50an dari Negeri Sembilan telah mengamalkan makan madu kelulut Syamille dan propolis kelulut Syamille disamping menjalani rawatan kimo di HUKL. Allahuakbar


MADU & PROPOLIS KELULUT SYAMILLE - PESAKIT KANSER OVARI TAHAP 4 SEMBUH SEPENUHNYA
(28/01/2015)

Alhamdulillah. Setinggi kesyukuran kehadrat Ilahi. Semalam kami mendapat khabaran baik dari seorang pelanggan Syamille iaitu seorang wanita berusia 20an yang mengidap penyakit kanser ovari, kronik tahap 4, dengan izin Allah swt, telah disahkan sembuh sepenuhnya oleh doktor yang merawatnya, hasil dari amalan pemakanan madu kelulut dan propolis Syamille secara teratur selama 4 bulan semenjak bulan September 2014.

Kini, sel kanser ovari tersebut tidak dapat dikesan lagi oleh doktor. Khabaran gembira ini disampaikan sendiri oleh tunangnya En. Hakimi yang kami kenali semasa di booth Syamille di Pameran Halalfest September 2014.

Allahuakbar!!!


MADU KELULUT SYAMILLE - PENAWAR PENYAKIT GOUT

(24/03/2014)


Saya nak berkongsi pengalaman menggunakan Madu Kelulut Original Jenama Syamille dari Kuala Kangsar, Perak. Madu adalah makanan terbaik sejak zaman Rasulullah lagi. Saya ada masalah gout dan pada tahun 2013 boleh dikatakan setiap bulan saya akan kena serangan gout. Tak boleh nak kawal makanan menyebabkan saya kena serangan.


Lebih kurang bulan November 2013, jiran saya yang juga adalah masalah gout sarankan saya untuk mencuba madu kelulut. Katanya abangya yang ada masalah gout dan apabila menggunakan madu kelulut telah tidak lagi kena serangan gout. Saya pun mula membuat sedikit research dan bertemulah dengan Madu Kelulut Syamille.

Sejak saya menggunakan sekilo madu ini, Alhamdulillah saya tidak lagi kena serangan gout mulai bulan Disember 2013 sehinggalah sekarang. Saya yakin bahawa madu ini asli kerana semasa di kampong saya pernah mencari madu kelulut dan merasanya dan saya dapati rasa dan tekstur adalah ori.

Saya juga gunakan madu ini untuk anak-anak saya yang batuk, berkahak dan berhingus dan Alhamdulillah apabila minum mereka sembuh. Ini semua dengan izin Allah juga. Sekarang saya sekeluarga menggunakan madu ini dan menyimpan stok yang banyak kerana madu asli tidak mempunyai tarikh luput. Jika nak tahu lebih mengenai produk ini boleh ke http://kelulutmalaysia.blogspot.com/.
TESTIMONI KM01: KENCING MANIS (DIABETES MELLITUS)

(28/04/2013)Penyakit

Kencing Manis (Diabetes Mellitus)

Nama/Negeri

Ismail (Perak)

Usia

47 tahun

Selepas seminggu mengambil madu lebah kelulut dua kali sehari, bacaan glukos dalam darah menurun dari 14 mmol/L kepada 7 mmol/L. Badan terasa bertenaga dan segar. Sekarang meneruskan pengambilan setiap hari dan yakin tahap kesihatan akan menjadi lebih baik lagi.
TESTIMONI KJ01: LEMAH JANTUNG & KENCING MANIS 

(30/04/2013)


Penyakit

Lemah Jantung & Kencing Manis

Nama/Negeri

Mudir Madrasah Ashraful Madaris (Kedah)

Usia

46 tahun

Sebelum ini tubuh badan senantiasa dalam keadaan lemah dan tidak bermaya, ditambah dengan keadaan muka dan bibir yang pucat lesi. Selepas beberapa hari mencuba memakan madu kelulut syamille botol 200g, badan terasa sihat dan bertenaga malah raut muka kelihatan ceria dan bibir nampak segar. Keyakinan terhadap keberkesanan dan kerasian khasiat madu kelulut bertambah dan sehingga sekarang meneruskan pengambilan pada setiap hari. Alhamdulillah.ALHAMDULILLAH MAMPU BERJALAN SEMULA - MANFAAT MADU KELULUT SYAMILLE
(02/02/2014)

Alhamdulillah... manusia merancang dan berusaha, ALLAH SWT yang menentukannya. Mesej di bawah baru kami diterima dari ahli keluarga seorang pengamal madu kelulut Syamille.
"Nuri....5thn atas kerusi....ni bukti setelah amalkan madu kelulot"


PENGEDAR SAH:
ZULKEFELI: 019-2207629

15, Jalan Restu 6, Taman Sri Putri, Fasa 2, Persiaran Hamzah Alang, Meru, 41050, Klang, Selangor (Berhadapan Sekolah Rendah Agama, Pekan Meru)

SYAMILLE AGRO FARM & RESORT
Lot 3749 & 3750, Jalan Lata Perahu, Kampung Chuar Hulu, Mukim Chegar Galah, 33020 Kati, Kuala Kangsar, Perak.
www.kelulutmalaysia.blogspot.com

PENGHANTARAN MADU KELULUT "SYAMILLE"

COD: Meru, Setia Alam, Klang, Kapar, Shah Alam, Puncak Alam, USJ, Subang Jaya, Kelana Jaya

KURIER / PENGHANTARAN:
-Seluruh Semenanjung Malaysia, RM10
Nilai pembelian RM135 dan ke atas
PENGHANTARAN PERCUMA
KURSUS TERNAKAN KELULUT MEI 2016 @ SYAMILLE

Alhamdulillah. Kursus bulan Mei 2016 telah diadakan baru-baru ini di Syamille Agrofarm & Resort, Kuala Kangsar, Perak. Selamat maju jaya kepada semua peserta yang begitu bersemangat untuk melibatkan diri dalam aktiviti budaya ternakan lebah kelulut.No comments:

Post a Comment